Trådløse utfordringer

Bredbånd gir optimal hastighet og sikkerhet når datamaskinen er tilkoblet med kabel. Dersom du benytter trådløst i stedet for kabel, vil du oppleve noe varierende hastighet og stabilitet. Trådløse signal vil påvirkes av:

Fysisk støy

Som tykke vegger, betongvegger, speil, fliser, varmtvannsberedere, ovner, plassering bak skap/møbler. Vi anbefaler at ruteren plasseres i bordhøyde med minst mulig fysiske hindringer!

Elektronisk støy

Radiobølger fra annet elektronisk utstyr som: andre trådløse nett, fm-radio, PSP, tv-apparat, tv-dekodere, høyttalere, mikrobølgeovner og babycall. Det som skaper mest forstyrrelser er andre trådløse rutere i nabolaget som benytter samme frekvens.

Plassering av fibermodem og ruter

Ved installasjon av fiber til heimen leverer vi nå ett fibermodem og en trådløs ruter. De er knyttet sammen med en nettverks kabel. All kabling til lokale klienter gjøres på ruteren. Mange har valgt å lå ruteren stå i stuen, og det er også vår klare anbefaling. Både mht. bruken av trådløse enheter, og eventuell tv løsning. Vil du ha dekning i alle rom, må du plassere ruteren nær midten av boligen og aller helst på en innervegg. Den bør ikke plasseres bak fysiske hinder som møbler, mur osv. De trådløse signalene virker bedre ovenfra og ned enn motsatt. Husk også at det bør være et strømuttak i nærheten. For å utvide rekkevidden fins det flere muligheter. Enten å anskaffe en egen ruter, et «mesh system» eller en extender/rekkevidde forlenger. Vi selger kun sistnevnte.