Fiber på Hytta

-Vi er godt i gang med å legge fiber fram til våre hyttekunder i Skorgedalen. Blant de knappe 30 fiberkundene vi har tegnet avtale med så har cirka en tredel per i dag fått fiber fra oss på plass med god hastighet. De første kundene fikk fiber på hytta i uke 42, opplyser faglig leder Odd-Geir H. Brandsæter i bredbåndsselskapet.

Fornøyd kunde

– Jeg har endelig fått fiber på hytta i flotte Skorgedalen, og mener dette er et stort pluss når man oppholder seg der. Det ser ut til at Rauma Energi AS leverer hastighet som lovet, og det synes jeg er flott. Det blir også nå enklere å få med seg den yngre garde på hytta med fiber på plass, sier Ole Johnny Gamlem fornøyd.

Han er bosatt i Eidsvik og legger til at han ved å få fiber på hytta også kan jobbe derfra ved behov.
Han drar på hytta så raskt han har muligheten for det.

Jobber på spreng

Det er været som avgjør mye av framdriftsplanen i Skorgedalen. Med mildvær og lite nedbør så vil flere av dem som har avtale med Rauma Energi Kraft og Bredbånd AS om fiber få dette etablert før vinteren setter inn.
De som ikke får dette på plass før vinteren, tas igjen så snart våren 2022 kommer. Det er også grunn til å minne om at vi gjerne hører fra andre hytteiere i Skorgedalen som har spørsmål rundt avtale om fiber på hytta.
-Vi har to til fire montører engasjert med etableringen. De jobber for fullt for å rekke over installeringene  til så mange kunder som mulig nå før vinteren, sier Brandsæter.

Vengesdalen

Blant andre hyttefelt i kommunen kan det legges til at de som viste interesse for fiber i Vengesdalen har fått dette etablert; det skjedde i all hovedsak tidligere i år.

Det kan ellers legges til at bredbåndselskapet jobber aktivt mange andre steder samtidig. Blant annet i ulike områder på Åndalsnes og i Isfjorden for å sørge for god fiberdekning til stadig flere kunder.

Antall fiberkunder har i år passert 2000, og før året er omme vil det antallet øke.

Foto: Privat